Den viktige kaffepraten

Den viktige kaffepraten

nettverking Aug 07, 2017

Jeg blir ofte avbildet med en kaffekopp i hånden. Det er fordi en god kaffeprat kan lede til resultater både i jobb og privat.

Det er mer enn en som har fått ny jobb, fått en døråpner til nye kunder, eller viktig hjelp til å gjøre en bedre jobb der de er i dag.

Noen ganger kommer resultatene over bordet nettopp fordi vi tok oss tid til en pause og en hyggelig samtale med en kontakt i nettverket.

Andre ganger kommer ikke resultatene der og da, men vi bygger på- og forsterker en relasjon, en relasjon som gir uttelling da vi minst venter det.

Noen spør om vi behøver å bruke tid på å drikke kaffe når vi har gode verktøy som LinkedIn, Facebook og andre elektroniske kanaler som vi kan utnytte på 2 minutter på bussen.

Andre igjen vil ikke være på nett i det hele tatt.

Jeg velger både-og, slik min gode venninne Katy Caroan i Stockholm ble sitert i nettverksboken min:

Endel hevder at nettverking offline er overlegent nettverking på nett. Jeg hevder at de to virker perfekt side om side, hånd i hånd: Identifiser og tiltrekk deg nye kontakter via sosiale medier, basert på dine interesser og det du brenner for. Utvikle relasjonen på nett, og løft de viktigste og mest verdifulle over til nettverking ansikt til ansikt.

– Katy Caroan, Executive Coach, digital strateg og profesjonell omdømmerådgiver

http://katycaroan.com

Det er ikke et enten-eller, det er definitvt et både-og. Jeg opplever at jeg finner igjen gamle kontakter på nett og gjenoppfrisker en tidligere relasjon der.

I andre tilfeller blir det som Katy sier at kontakten begynner på nett, og at vi etter hvert løfter den over til å møtes ansikt til ansikt.

Hvilken variant som er best? Begynne ansikt-ansikt eller begynne på nett? Nei, det finnes det ikke noe fasitsvar på. Det kommer jo helt an på hvordan ting skjer.

Det viktigste er å se mulighetene begge steder, og forsterke begge veier. Og neste gang du blir invitert til en kaffeprat bør du finne tid i kalenderen og si JA! Til en hyggelig invitasjon!