Hvorfor har nettverking betydning for dine resultater?

Hvorfor har nettverking betydning for dine resultater?

nettverking Mar 20, 2017

Jeg håper at 2017 blir et ennå bedre nettverksår enn de forrrige var. Jeg er vant til å få spørsmål om "Kjenner du noen som..?", men jeg har hittil aldri fått så mange som i de første måneden av 2017.

Verden snurrer rundt raskere enn før, og endringer skjer oftere og med kortere varsel enn før. På den gledelige siden kan vi notere en rekke nye produkter og tjenester.

Samtidig er disse nye tilbudene ofte en trussel mot de etablerte. Vi ser at bedrifter som har vært pengemaskiner i en årrekke, nå sliter. Mange av disse rapporterer tap og må nedbemanne på grunn av nye konkurrenter som tar over.

Tidligere var landskapet mer oversiktlig, og det var ikke så vanskelig å holde øye med konkurrentene. Drev du butikk, og det skulle åpne en ny butikk i samme gate, var det noe du hørte lenge før den nye butikken fikk skrudd opp skiltet og åpnet dørene.

I dag er butikken ofte ikke i samme gate, i dag er den på nettet. Hvordan skal du da høre om den? 

Svar: Nettverket ditt.

Når noen i nettverket ditt sier "Hei Edgar, har du hørt om..?" Da er det på tide å lytte. Lytte nøye.

Det skjer så mye at de fleste kan gi opp å henge med på egenhånd. Du er prisgitt at du har et nettverk, der noen har "øret på togskinna" som min gode venn og supernettverker Renny Bakke Amundsen pleier å si det.

Jeg har ligget langt fremme på sosiale medier, og de som har fulgt meg i mange år har sett at jeg ofte deler tips om smartere bruk av LinkedIn. Men jeg kommenterer få av de andre kanalene. Det er fordi det er så mange kanaler at selv jeg ikke henger med. Jeg er avhengig av at jeg har et nettverk som kan hjelpe meg når det gjelder "smartere bruk av" kanaler som Snap, Instagram og en hel rekke andre.

Det er derfor jeg bygger nettverk kontinuerlig.

Jeg bygger på det eksisterende for å holde det ved like. Jeg bygger ut med nye kontakter for å åpne nye muligheter og ny kunnskap.

Jeg bygger nettverk mer enn før og jeg bruker Linkedin og nettverking som viktige hjørnesteiner for mine forretninger.

Meld deg gjerne på i mitt nettverk. Du kan henge deg på e-postlisten min eller du kan følge meg på Facebook